Trollviken Gjestegård

Les mer >>

Bøker

*-Organisasjonshåndbok, medforfatter. Organisasjonsforlaget 1992
*-Gåten Marina, Aschehoug ...
Les mer >>

Anne Lene Lie/forfatter


”En globalisert nordlending.


Hun har drevet kafe i Italia, vært flyvertinne i Afrika og hun kjemper en innbitt kamp for å fremme nordnorsk kultur. Møt den globaliserte nordlendingen Anne Lene Lie”

Jørn Indresand, red Narvik i Dag og OTAnne Lene Lie har mer enn 20 års variert erfaringen innen reiseliv. Hun er utdannet lærer. Hun har drevet serveringssted og vingård ved den liguriske kyst i Italia, jobbet som flyvertinne, vært utstasjonert i Afrika, har flere års erfaring som frilansjournalist, var redaktør for Norvegr, arbeidet som prosjektleder i forlagsbransjen, har utgitt flere bøker. Hun har studert historisk renessansemat, samt nordnorsk og internasjonal matkultur, brenner for den genuint rene og langsomme maten hvor Nord Norge har de beste råvaretilganger både fra fjell, skog og hav. Dette resulterte i boken Petter Dass Gjestebud - nordnorske mattradisjoner gjennom 1000 år. Trollviken gjestegårds egen matbok.

Sist men ikke minst er hun ideologisk og aktivt engasjert i at den nordligste landsdelen må forankre dagens og fremtidens reiseliv i den nordnorske historien og kulturen i mye større grad.


”Uten fortid har vi ingen fremtid”.
Stipend

NFF prosjektstipend, 2004NFF reisestipend, 2009

NFF prosjektstipend 2016Leonardo da Vinci-programmet 2007Innovasjon Norge 2006Innovasjon Norge 2008 StyrevervDiv styreverv i stiftelser og AS